Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 26 oktober 2011 20.15

Dana Zemtsov, altviool

Entree: 11 euro - tot 18 jaar: 5 euro

Dana Zemtsov, altviool
Cathelijne Noorland, piano

De in Mexico City geboren altvioliste Dana Zemtsov (1992) begon haar muziekstudie op 5 jarige leeftijd bij haar ouders, Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein, beide altviolisten.
Later vervolgde ze haar vioolstudie in Den Haag bij Hans Scheepers, maar stapte al snel over op de altviool en studeert nu in de voorbereidende klas van het Conservatorium Maastricht bij de beroemde altvioolvirtuoos Michael Kugel.

Vanaf 2005 heeft Dana diverse eerste en tweede prijzen behaald bij nationale en internationale concoursen. Dana heeft op verschillende podia opgetreden in Nederland, o.a. in de Rotterdamse Doelen, Het Concertgebouw in Amsterdam, De Vereeniging in Nijmegen en de Dr. Anton Philipszaal en de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Als soliste trad Dana op met het Viotta Jeugdorkest, het Rotterdams Jeugdorkest, het Kamerorkest ‘F. Busoni’ (Italië) en het Nationaal Filharmonisch Orkest van Oekraïne. In december 2010 heeft Dana als soliste opgetreden met het Sinfonia Rotterdam.
Tot haar meest recente wapenfeiten hoort het winnen van "Avond van de jonge musicus" van de NPS in april 2010, waar ze met Holland Symfonia o.l.v. Otto Tausk heeft opgetreden. Daarna vertegenwoordigde ze Nederland op de Eurovision Young Musicians Competition in Wenen.

In de Regenboog speel Dana Zemtsov werken van Schumann, Schubert (Arpeggione sonate), Kugel en Sjostakovitch (Sonate)

Dana Zemtsov

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -