Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 7 maart 2012 20.15

Quirine Viersen, cello

Entree: 11 euro - tot 18 jaar: 5 euro

Bach and more…

De Nederlandse celliste Quirine Viersen behoort internationaal tot de meest vooraanstaande muzikale persoonlijkheden van de jonge generatie. Met haar intense, uitdrukkingsvolle en virtuoze spel is zij erin geslaagd collega’s, pers en publiek van haar grote muzikaliteit en meesterkracht te overtuigen.

Quirine studeerde bij haar vader Yke Viersen, cellist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarna waren haar leermeesters Jean Decroos en later Dmitri Ferschtman. Haar studie beëindigde ze in 1997 als leerling van Heinrich Schiff aan het Mozarteum te Salzburg. De veelvuldige concerten met alle belangrijke Nederlandse orkesten alsook met grote internationale orkesten en dirigenten vormen de basis tot de ontwikkeling van haar muzikale persoonlijkheid en carrière, hetgeen Quirine Viersen tot een veelgevraagde soliste maakt. Ook in kamermuziekverband is Quirine een veelgevraagd musicus. Met pianiste Silke Avenhaus, met wie zij sinds 1996 een succesvol duo vormt, heeft zij in een korte tijd een belangrijke plaats in het internationale concertleven verworven. Van het duo zijn inmiddels 5 veelbesproken cd’s met werken van bekende en minder bekende componisten verschenen.

Quirine bespeelt een Joseph Guarnerius Filius Andreae cello uit 1715, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Quirine komt met een prachtig gevarieerd programma naar De Regenboog!

Twee suites van Johann Sebastiaan Bach (nrs 3 en 6) contrasteert zij met twee moderne sonates van Georg Crumb en György Ligeti.

Quirine Viersen

 

Quirine Viersen

 

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -