Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 19 september 2012 20.15

Jubileumconcert !!

Liza Ferschtman, viool

Rondom de Chaconne van Bach
Werken van Biber, Bach, Bartok en Berio

Entree: 13 euro - tot 18 jaar: 5 euro

Liza Ferschtman vormt samen met Janine Jansen en Simone Lamsma de top van de Nederlandse violisten. Wij zijn zeer verheugd dat zij ter gelegenheid van ons vijfjarig bestaan bij ons komt spelen!

Geboren als dochter van bekende Russische musici kreeg Liza Ferschtman haar eerste vioollessen op haar vijfde van Philip Hirschhorn. Ze volgde masterclasses bij Yvry Gitlis, Igor Oistrach en Aaron Rosand en studeerde tot 1998 bij Herman Krebbers. Daarna werkte ze met Ida Kavafian aan het gerenommeerde Curtis Institute of Music in Philadelphia, en met David Takeno in Londen.

Als artistiek leider van het Delft Kamermuziek Festival is Liza naast het optreden met orkesten tevens een gepassioneerd kamermusicus. Zo trad ze de afgelopen jaren op talrijke belangrijke podia en festivals in Europa en de Verenigde Staten op (o.a. Ravinia Festival Chicago). Haar recitaldebuut in New York met Inon Barnatan was zo’n succes dat ze onmiddellijk opnieuw werden uitgenodigd.

Liza Ferschtman

 

Liza is een graag geziene gast in het Amsterdamse Concertgebouw: zo voerde ze daar in de serie KAM-concerten onder meer alle Beethoven Sonates uit en in 2008 kreeg ze carte-blanche in de Robeco Zomerconcerten waarin zij vier concerten samenstelde

In de Regenboog speelt Liza een programma rondom de wereldberoemde Chaconne van Bach waarin zij de Chaconne uiteraard ook zal vertolken naast werken van Biber, Bartok en Berio.

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -