Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 31 oktober 2012 20.15

Svenja Staats, viool en Cathelijne Noorland, piano

Entree: 13 euro - tot 18 jaar: 5 euro

Svenja Staats (16) speelt sinds haar vijfde jaar viool. Zij had vanaf 2005 les van Joyce Tan aan de Jong Talentklas van het Conservatorium van Amsterdam en is sinds 2007 leerling van Johannes Leertouwer.

In maart 2011 won Svenja tijdens het Internationale George Philip Telemann Concours in Poznan (Polen) de 2e prijs én de Telemann-prijs. Ook won zij in 2011 tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours zowel de 1e prijs als de Publieksprijs.

Svenja Staats

Svenja soleerde in 2011 bij de Jonge Eems-Dollard Philharmonie in het vioolconcert van Mendelssohn en bij het Jeugd Orkest Nederland in het Poème van Chausson Met het HanzeOrkest Zwolle bracht zij in april 2012 het Vioolconcert no.1 van Max Bruch ten gehore. Zij werkte samen met dirigenten als Jurjen Hempel, Etienne Siebens, Johannes Leertouwer en Frank Adams.

Svenja geeft veel concerten met haar begeleidster Cathelijne Noorland; zo speelde zij o.a. tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht van Janine Jansen.

Svenja Staats was in april 2012 één van de vier Nederlandse toptalenten die tijdens "de Avond van de Jonge Musicus 2012" met het Nederlands Philharmonisch Orkest optraden. Zij was met 15 jaar de jongste finaliste en de enige niet-conservatoriumstudent.

In augustus 2012 debuteerde Svenja op het internationale CIMA-festival in Porto Ercole in Italië, waar zij op verzoek en in aanwezigheid van Prinses Christina een tweetal concerten gaf. Svenja bespeelt een viool van Giulio Degani - gebouwd in 1902 in Venetië - en een strijkstok van Sartory uit Parijs, die haar ter beschikking zijn gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Het Luzac College Utrecht biedt Svenja vanaf dit schooljaar de mogelijkheid haar Vwo-opleiding optimaal te combineren met haar intensieve vioolstudie.

Zij speelt werken van onder andere Mozart, Kreisler en Pablo de Sarasate.

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -