Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 5 maart 2014 20.15

 

Trio Maurits Roes, bestaande uit

Maurits Roes, piano
Pieter Bast, slagwerk
Jasper Somsen, contrabas

met medewerking van Michael Rorby, trombone

Entree: 10 euro - tot 18 jaar: 5 euro

Maurits Roes (1981) begon op zijn achtste piano te studeren. Na een aantal jaren klassieke muziek te hebben gestudeerd begon hij met lessen jazzpiano omdat hij dolgraag wilde leren improviseren. Hij kreeg les van de bekende Nederlandse jazzpianist Tilmar Junius en vervolgde in 2003 zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium In Den Haag waar hij in 2007 afstudeerde. Hij studeerde ondermeer bij Marc van Roon, Rob van Bavel, Jurai Stanic en nam deel aan workshops van John Taylor, Dave Lieban, Billy Hart, Fred Hersch, Kurt Rosenwinkel, Kenny Werner, Branford Marsalis en Hein van de Geyn.

Maurits Roes

Ook nam hij in 2005 and 2008 deel aan de bekende International Jazz Masterclasses in Siena (Italië). In 2005 studeerde hij bij Fabrizio Sfera; hij trad op in een combo met Giovanni Meier. In 2008 volgde hij workshops van Stefano Battaglia, Franko D’Andrea, Enrico Rava, Gianluca Trovesi en ook van Ricardo del Fra met wiens combo hij optrad. Op deze manier leerde Maurits veel buitenlandse musici kennen waarmee hij later optrad en op tournee ging.

Het repertoire van het Trio Maurits Roes Trio bestaat uit vrije improvisatie, eigen composities maar ook diverse standards . De vrije improvisaties verbinden op een verrassende wijze jazz met oosterse en Arabische invloeden.

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -