Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 13 oktober 2010 20.15

Nora van der Stelt (viool) en Kees van der Stelt (piano)

Entree: 11 euro (incl. drankje)

Toen Nora van der Stelt in januari 2009 voor het eerst in De Regenboog speelde was het voor de aanwezige luisteraars al snel duidelijk: hier stond een buitengewoon groot viooltalent met een fabuleuze techniek en een meeslepende voordracht! Zij verblufte iedereen met haar virtuositeit en prachtige, warme toon. Nog die avond vroegen wij haar terug en nu opent ze het seizoen 2010-11 met een gevarieerd recital.

Nora van der Stelt (1989) studeert momenteel in Londen bij Itzhak Rashkovsky maar is afkomstig uit Rotterdam. Zij was prijswinnares bij alle belangrijke Nederlandse vioolconcoursen, zoals de Iordens Viooldagen, het Prinses Christina Concours, het Davina van Wely Concours en het Nationaal Vioolconcours Oskar Back.

Nora

Nora treedt al jaren regelmatig op als soliste in recitals en concerten in Nederland, Denemarken, Frankrijk, Oostenrijk, Israel, Italië, Zweden, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten. Zij vertolkte met orkest o.a. de vioolconcerten van Brahms, Bruch, Mendelssohn en Sibelius, de Carmen Fantasie en Zigeunerweisen van De Sarasate en Tzigane van Ravel. Zij bespeelt een viool van J.B. Vuillaume (Parijs, 1860) haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds te Amsterdam.

Nora speelt werken van o.a. Bach en Tartini/Kreisler (Duivelstriller-sonate)

Zie ook: http://www.noravanderstelt.nl

 


 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -