Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 10 november 2010 20.15

Manjo Joosten (voordrachtskunstenaar)

De Alchemist – Paulo Coelho

m.m.v. Gijs Batelaan, gitaar

Entree: 11 euro (incl. drankje)

De Alchemist is een prachtig verhaal over een jonge schaapherder die zijn droom achterna reist. Regelmatig staat hij voor de keuze door te gaan of terug te keren waarbij ontmoetingen met een koning, een kristalverkoper en een alchemist hulp bieden bij die keuzes. En natuurlijk niet te vergeten het meisje Fatima dat zijn grote liefde wordt. Dit beroemde verhaal uit de wereldliteratuur bevat tal van inspirerende thema's zoals geloven in je dromen, je eigen weg gaan, tekens leren lezen die je krijgt, leren uit boeken of leren door het leven, de kracht van de liefde.

10 november 2010

Bij de voorstelling maakt Manjo Joosten minimaal gebruik van visuele effecten. De kracht ligt in het gesproken woord en het gebaar waardoor de toeschouwer zijn eigen beelden kan vormen. De live gespeelde muziek van Gijs Batelaan vormt een geïntegreerd onderdeel van de voorstelling.

Manjo Joosten (1950) volgde een opleiding aan de Academie voor expressie door woord en gebaar in Utrecht en aan de Alanus Hochschule (Sprachgestaltung und Schauspiel) in Alfter (Bonn). Hij was daarna verbonden aan o.a. het Theater van het Woord, het Mercurius ensemble en het ensemble Elckerlyc. Manjo was medeoprichter van de Tsjechow Theaterstudio in Leiden. Hij is werkzaam als docent vertellen aan Pabo Hogeschool Helicon in Zeist. Gijs Batelaan (1982) studeerde aan het Utrechts Conservatorium. Hij geeft les aan de Pop Music Academy en speelt in de bands Gijs Batelaan Quintet en Most Unpleasant Men.

 

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -