Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 24 november 2010 20.15

Marieke Schneemann (fluit) en Rosita Steenbeek (schrijfster)

Entree: 11 euro (incl. drankje)

Marieke Schneemann is zonder twijfel de meest veelzijdige fluitiste van Nederland. Jarenlang was zij solofluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest maar verliet het orkest voor een solocarrière. Zij bespeelt zowel historische- als moderne fluiten en werkt graag samen met kunstenaars als Armando en Rosita Steenbeek om haar programma’s door middel van beeldende kunst en poëzie te verrijken.

Rosita Steenbeek studeerde enige tijd Klassieke talen in Utrecht en deed haar propedeuse theologie. Aanvankelijk wilde ze een familietraditie voortzetten en dominee worden. Ze zwaaide om naar Neerlandistiek en studeerde af in de Moderne Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie acteerde ze regelmatig op het toneel en in de film.
Na haar doctoraal vertrok ze naar Rome om haar geluk in de film te beproeven. Ze speelde in film- en televisieproducties, schreef artikelen voor o.a. Vrij Nederland en vertaalde boeken uit het Italiaans van o.a. Alberto Moravia en Susanna Tamaro.

Marieke Schneemann

Rosita Steenbeek

In 1994 debuteerde ze met De laatste vrouw, een boek dat Rome en Sicilië als decor heeft. Vanaf dat moment wijdde ze zich voornamelijk aan het schrijven. Ze bleef in Rome wonen en Italië bleef haar inspireren. Haar volgende boek Schimmenrijk, een roman over de vraag hoe je verder leeft als de mensen van wie je houdt doodgaan, is gesitueerd in de wereld van de Etrusken. Daarna volgde Thuis in Rome, en Ballets Russes, een Venetiaanse roman.

Het programma op 24 november heet Sequenza. Een spannend programma waarin woord en klank met elkaar een spel aangaan. Rosita Steenbeek spreekt over de rozenregen in het Pantheon, Santa’Agata, Strawinsky’s uitvaart en Tiberschuimster Valentina. Een concert waarin Strawinsky met vijf vingers en Marais met een kort thema zich groots uitdrukken. Berio verrast met onorthodoxe klanken en Bruynel zet het provencaalse nachtuiltje in het licht.

Zie ook: www.rositasteenbeek.nl en www.mariekeschneemann.com

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -