Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 16 oktober 2013 20.15

 

Dana Zemtsov, altviool
Cathelijne Noorland, piano

 

Rondom de altviool…

Werken van o.a. Sjostakovich, Hindemith en Brahms
Entree: 13 euro - tot 18 jaar: 5 euro

Binnen enkele jaren heeft Dana Zemtsov zich ontwikkeld van een groot talent tot een volwassen musicienne. Haar prachtig diepe, rijke altviooltoon brengt het publiek snel in vervoering maar zij is ook thuis in muziek die veel altviolisten liever mijden: het virtuoze repertoire.
Graag pepert zij haar recitals met stukken van bijvoorbeeld Paganini of de Carmen-fantasie van Bizet in de bewerking van haar leraar Michael Kugel waarin de altviool schittert in halsbrekende toeren. Niet voor niets werd Dana al meerdere malen “de Janine Jansen van de altviool” genoemd. Op verzoek van ons besluit zij deze avond met de indrukwekkende Sonate van Dmitri Sjostakovitch (zijn laatste werk). Het werk is opgedragen aan Beethoven wiens Mondschein-sonate het laatste deel onvergetelijk maakt. Een belevenis!!

Kom luisteren en overtuig u zelf!

Reacties op hun vorige concert bij ons: “Een zinderend concert: prachtige composities en schitterend samenspel en wat een concentratie en ook plezier in de muziek. Ik kan daar intens van genieten en het ontroert me zelfs.”

"Het was een absolute topavond: die twee meiden speelden allebei fantastisch en hun klank samen was weergaloos"

Dana Zemtsov
Dana Zemtsov

 
 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -