Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 20 november 2013 20.15

 

Ingrid Geerlings, fluit
Pauline Post, piano

La flûte française et asiatique

Entree: 13 euro - tot 18 jaar: 5 euro

Ingrid Geerlings werd in 2001 solo-fluitiste van het Radio Symfonie Orkest en later van de Radio Kamer Filharmonie. Vanaf augustus 2013 bekleedt ze dezelfde functie in het Radio Filharmonisch Orkest. Zij speelde als eerste fluitiste onder dirigenten als Bernard Haitink en Valeri Gergjev. Verder is Ingrid vaste fluitiste van het AskoSchönberg ensemble. Haar repertoire strekt zich uit van Bach tot vers gecomponeerde stukken als die van Michel van der Aa.

Veel Franse muziek op deze avond met o.a. de populaire Fantasie over thema’s uit Bizet’s Carmen van Borne, de afwisselend vrolijk en melancholieke Fluitsonate van Poulenc en het indrukwekkende Chant de Linos van Jolivet. Maar ook twee korte, mysterieuze werken uit Azië staan op het programma: MEI van Kazuo Fukushima waarin de klankwereld van de Japanse fluit wordt overgezet naar de moderne fluit. En Salomo (uit “De wijze man”) van Isang Yun voor altfluit.

“Ingrid Geerlings speelt altijd op de grens van het (on)mogelijke. Een concert van haar is een belevenis die men zich lang heugt: een rasmusicienne!!”

Ingrid Geerlings
 
 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -