Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 20 mei 2015 20.15

 

BAROKENSEMBLE SCARAMUCCIA

Viva Vivaldi

Entree: 13 euro - t/m 25 jaar: 5 euro

Het is lente en wat is er fijner dan een concert met vrolijke, levenslustige werken van Antonio Vivaldi, de componist van De Vier Jaargetijden!

Het Spaanse barokensemble Scaramuccia bestaat uit Javier Lupiáñez (viool en directie), Inés Salinas (cello en viola da gamba) en Giulio Quirici (gitaar en theorbe).

Scaramuccia

Foto: David Morales

Als motto heeft het ensemble “Re-Discovering Baroque music” en dat uit zich hier in een programma rond de Italiaanse componist Antonio Vivaldi (1678-1741) waarin recent ontdekte werken van deze Italiaanse meester worden verbonden met al bekende werken!

Vivaldi's muziek is origineel en vernieuwend: zijn composities zijn helder maar zitten vol harmonische contrasten. Bovendien slaagde Vivaldi er vaak in verrassende melodieën en thema's te bedenken. Zijn muziek was bedoeld om óók de massa aan te spreken en niet alleen de intellectuele elite. Het vrolijke karakter van zijn muziek weerspiegelt Vivaldi's eigen plezier in het componeren, en is een belangrijke reden voor de enorme populariteit van zijn werk tot op de dag van vandaag.

http://www.scaramucciaensemble.com

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -