Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 18 mei 2016 20.15

 

BAROKENSEMBLE LA FAVILLA
Bach's Inspiratie

Entree: 15 euro - tot 18 jaar: 5 euro

Een programma met heerlijke sprankelende barokmuziek voor een zorgeloos avondje muziek genieten aan de hand van dit jonge virtuoze ensemble uit Spanje dat zijn sporen meer dan verdient heeft en binnenkort zijn eerste cd uitbrengt.

Ensemble La Favilla bestaat uit Isabel Favilla (barokfagot en blokfluit), Filipa Meneses (viola da gamba) en Giulio Quirici (theorbe).

Bij het moderne publiek staat de periode van de Barok vaak gelijk aan de muziek van J.S. Bach. In zijn tijd werd Bach als componist echter minder gewaardeerd dan, bijvoorbeeld, zijn vriend Georg Philipp Telemann en Antonio Vivaldi.

Bach bestudeerde daarom het werk van meesters als Vivaldi, Albinoni, Marcello en anderen om daar inspiratie uit te putten. Ook kopieerde en bewerkte hij meerdere composities van anderen (zoals de klavecimbelsuites van Dieupart en vioolconcerten van Vivaldi) om zich zoveel mogelijk de internationale muziektaal van zijn tijd eigen te maken.  Dit programma illustreert zijn inspiratiebronnen. Werken van Dieupart, Telemann, Bach, Vivaldi en Marcello.

 

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -