Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 28 september 2016 20.15

Entree: 15 € - tot 18 jaar: 5€

Het Delta Pianotrio:
Gerard Spronk, viool
Irene Enzlin, cello
Vera Kooper, piano

 

20160928

Een jeugdig, energiek en intens muzikaal trio in De Regenboog!

Het Delta Pianotrio werd in Salzburg (Oostenrijk) opgericht door drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper. Hun spel is eerlijk, persoonlijk en gepassioneerd.

Het debuut van het trio tijdens het 4e Salzburger Kammermusik Festival, in een gedeeld concert met het Borodin Kwartet, werd bejubeld door zowel publiek als recensenten. In september 2014 won het trio een eerste prijs op het Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition in Verona, Italië.

In maart 2015 maakte het Delta Pianotrio haar debuut in de Verenigde Staten, met een recital tijdens het New York Chamber Music Festival, waar ze tevens de kans hadden met componiste Lera Auerbach te werken aan haar eerste pianotrio.

In de zomer van 2015 won het trio de Eerste Prijs (Prix Charles Hennen) tijdens de Orlando Competition en de tweede prijs in de internationale Gianni Bergamo Award Competition in Zwitserland. Voor het komende seizoen staan concerten gepland in Korea, China en Europa, alsmede een cd release voor het label Naxos Records.

Het Delta Pianotrio speelt een prachtig programma met werken van o.a. Schubert, Haydn en Rachmaninow.

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -