Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 2 november 2016 20.15

Entree: 15 € - tot 18 jaar: 5€

Het Gauguin Ensemble: Jubileumconcert 20-jarig bestaan

Yfynke Hoogeveen, klarinet
Jacobien Rozemond, viool
Irene Maessen, sopraan
Loes van Ras, piano

 

20161102

“Op zoek naar de kleuren in muziek” – 20 jaar Gauguin Ensemble
Flitsende dames in gepassioneerde muziek

Voor dit jubileumconcert koos het Gauguin ensemble een programma rondom “L’histoire du soldat” van Igor Stravinsky: theater en muziek op één podium. Zangeres Irene Maessen is daarin ook verteller en actrice. Het programma wordt aangevuld met kleurrijke, vrolijke en lichte werken van Milhaud en Poulenc.

Anders dan gebruikelijk eindigden klarinettist Yfynke Hoogeveen en pianist Loes van Ras in de naamkeus voor hun ensemble niet bij een bekend componist, maar bij hun favoriete schilder Paul Gauguin – flamboyant en intrigerend vanwege zijn aangrijpende kleurpalet en impliciete mystiek. Wat hen betreft gaat het maken van muziek over het creëren van contrasten, diepte en spanning. Over passie en temperament. Over het vertellen van een verhaal en het niet weer loslaten van de luisteraar.

Momenteel werken zij samen met sopraan Irene Maessen, de violisten Jacobien Rozemond en Sonja van Beek en cellisten Kaori Yamagami en Sietse-Jan Weijenberg. Naast optredens in binnen- en buitenland waren ze te horen op radio en tv. Nog onlangs figureerden zij in het televisieprogramma Pavlov.

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -