Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 8 maart 2017 20.15

Entree: 15 € - tot 18 jaar: 5€

Vertellersduo Dá Fhili

De grote Ierse Oorlog om de grote bruine Stier

 

20170315

De beroemdste legende van de Keltisch sprekende wereld is zonder twijfel Táin Bo Cuailgne, letterlijk vertaald: De Runderroof van Cooley. Een epos dat is te vergelijken met de Griekse Ilias en zijn held Cú Chulainn met de Griekse held Achilles.

Maar waar de Grieken vochten om een vrouw, deden de Ieren dat om een stier.

Ierland rond het jaar 0: om in het bezit te komen van een bijzondere stier verklaart koningin Maeve van Connacht de oorlog aan het Ulster van koning Conchobar. Ze weet dat de vervloekte Ulstermannen niet in staat zijn om hun land te verdedigen. De enige die niet door de vloek is getroffen is de legendarische held Cú Chulainn. Hij zal het in zijn eentje tegen drie vijandelijke legers moeten opnemen.

Daan van Loon en David van den Bosch studeerden allebei Keltische Talen en Cultuur en hebben grote delen van deze mythe vertaald uit het Oud-Iers. Sinds 2009 vormen ze vertellersduo Dá Fhili (spreek uit: daa ielie), wat Oud Iers is voor Twee Barden.

Waar ze normaal al hun verhalen van kop tot staart improviseren, brengen deze rasvertellers nu “De Grote Ierse Oorlog om de Grote Bruine Stier” als avondvullende voorstelling. Ze leiden het verhaal in met een verhalend college over de Ierse mythologie, de held Cú Chulainn en wat er allemaal voorafging aan de grote oorlog.

Website: http://www.dafhili.com

Deze voorstelling wordt mede gegeven in het kader van Saint Patrick’s Day

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -