Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 19 april 2017 20.15

Entree: 15 € - tot 25 jaar: 5€

Niek Baar, viool
Ben Kim, piano

 

20170419

Op 19 april een heerlijk vioolrecital met een toptalent: een violist die naam maakt met zijn verfijnde en elegante spel. Op het programma o.a. twee meesterwerken: de Tweede Sonate van Schumann en de Tiende Sonate van Beethoven.

De Rotterdamse violist Niek Baar (1991) studeerde hij bij Peter Brunt en Philippe Graffin aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij in juni 2012 zijn Bachelor cum laude afsloot. Daarna studeerde hij aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” in Berlijn bij Prof.Stephan Picard. Daar rondde hij in 2016 zijn master-studie af met de hoogst mogelijke cijfers.

Hij volgde masterclasses bij grote violisten en pedagogen zoals Leonidas Kavakos, Boris Kuschnir, Miriam Fried, Pavel Vernikov, Hagai Shaham, Liza Ferschtman and Ivry Gitlis.

Niek is prijswinnaar van verschillende internationale en nationale concoursen. Op zijn twintigste won hij de eerste prijs op het Internationale Solo Bach concours in Londen. In juli 2014 was Niek de eerste Nederlandse violist ooit die de finale haalde van het prestigieuze Internationale Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig, Niek won hier de 3de prijs
Eerder won Niek prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours en het Davina van Wely vioolconcours.
In 2015 ontving hij de “Kersjesprijs” voor extreem getalenteerde Nederlandse musici a 15.000 euro.

Verder gaf Niek recitals tijdens festivals in binnen- en buitenland zoals het Gergiev Festival te Rotterdam en het Delft Chamber Music Festival. Enkele van zijn concerten werden uitgezonden op tv en radio. Naar aanleiding van zijn finaleplaats tijdens het Bach Concours in Leipzig speelde Niek live voor ‘ARD Radio Duitsland’ vanuit de Grote Zaal van het Gewandhaus in Leipzig

Niek maakte zijn debuut als solist op 16-jarige leeftijd met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Grote Zaal van de Doelen. Verder soleerde hij o.a. met het Pauliner Kammerorchester Leipzig, Camerata Berlin, Symfonie Orkest van het Koninklijk Conservatorium en het Atheneum Kamerorkest. In maart 2013 maakte Niek zijn debuut als solist in het Concertgebouw in Amsterdam met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen.

Niek bespeelt een viool gebouwd door Carlo Bergonzi ‘ex Vornbaum’, Cremona 1729. Ter beschikking gesteld door de Tjardus Greidanus Stichting.

Op het programma van deze rasmusicus o.a. de gepassioneerde Tweede Vioolsonate van Schumann en de kalme, etherische schoonheid van Beethoven’s Tiende Vioolsonate.

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -