Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 22 mei 2019 20.15

Entree: € 15 en tot 25 jaar: € 5

Concert door sopraan Klaartje van Veldhoven en accordionist/pianist Bert van den Brink.

Klaartje van Veldhoven - Bert van den Brink

Concert door sopraan Klaartje van Veldhoven en accordeonist/pianist Bert van den Brink. Een programma met veel Barokmuziek (Bach, Caccini, Frescobaldi, Buxtehude) en Europese volksliederen in een prachtig arrangement.

Klaartje van Veldhoven wordt geprezen vanwege haar heldere stemgeluid, haar avontuurlijkheid en integere interpretaties. Zij was al vanaf jonge leeftijd te horen op de concertpodia in binnen- en buitenland. Klaartje studeerde in Zwitserland en Nederland aan de Schola Cantorum te Basel en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Bert van den Brink kreeg zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium. In 1982 studeerde hij cum laude af. Nog in datzelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In 2007 kreeg Bert van den Brink de Boy Edgar-prijs. Bert is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist live, via het internet of via een groot aantal cd’s.
Hij speelde met vele musici waaronder Gino Vannelli, Toots Thielemans, Chet Baker, Eric Vloeimans, Jules de Corte en Klaartje van Veldhoven. Met vocalist Thomas Oliemans nam Bert de cyclus Winterreise van Franz Schubert op.

De samenwerking tussen sopraan Klaartje van Veldhoven (die bekend staat om haar verfrissende benadering van klassieke muziek) met Bert van den Brink brengt een programma met Barokmuziek en prachtige Europese volksliederen. Pianist Bert neemt voor dit concert zijn accordeon mee. Het duo was al te gast op verschillende festivals, zoals het Grachtenfestival, het Uitgast festival, festival Kamerklanken en de musicpool van de Nieuwe Regentes in Den Haag.

De cd die ze opnamen, "Normal get's you nowhere", kreeg 4 sterren in de Elsevier en de Trouw en een 9 in de Luister.

 

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -