Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

woensdag 6 november2019   20.15 uur

Entree: €15   Tot 25 jaar: €5   Zoetermeerpas: gratis

Alexander Warenberg, cello

Nikola Meeuwsen, piano

20191106

“Onze” Zoetermeerse cellist met wereldcarrière, Alexander Warenberg, komt even terug in zijn geboortestad voor een recital met het 17-jarige supertalent Nikola Meeuwsen. Mis het niet!

Alexander Warenberg (1998) heeft de afgelopen jaren op stormachtige wijze de internationale podia veroverd. Hij kreeg van zijn achtste tot zijn achttiende jaar les van Monique Bartels aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf 2016 studeert Alexander bij Frans Helmerson aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn en de Kronberg Academy in Kronberg. Alexander won reeds drie Eerste prijzen op grote internationale celloconcoursen en treedt zowel solistisch als in kamermuziekverband op. Als solist speelde hij met orkesten in binnen- en buitenland. Hij trad verschillende keren op in het Concertgebouw in Amsterdam en was meerdere malen te zien op Nederlandse televisie en te horen op de radio. In de zomer 2017 nam Alexander deel aan het prestigieuze Verbier Festival Academy. Alexander speelt op een cello van Jean Baptiste Vuillaume uit 1845 die ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. De NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours.

Nikola Meeuwsen geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij trad onlangs op met het Residentie Orkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola.

Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2015 krijgt hij ook maandelijks lessen van Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola.

Kom genieten van een prachtige avond met dit uitmuntende duo!

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -