Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

2008-2009

 

Woensdag 29 oktober 2008 20.15 uur Entree: 8 euro p.p.

Rondom Bach: Met Bach naar India

Kailash Ensemble:
Marien van Staalen, cello
Lenneke van Staalen, Indiase viool
Heiko Dijker, tabla

Marien van Staalen, solo-cellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, heeft een zeer hechte band met India. Hij is er regelmatig om les te geven, rond te reizen en een onderwijsproject voor kansarme kinderen te begeleiden. Maak een reis met hem en de andere leden van het Kailash Ensemble naar India door middel van muziek uit twee culturen: van de cellosuites van Bach naar de raga’s van India.
Tussen de gespeelde werken en in de pauze vertelt Marien van Staalen over zijn reizen en “zijn” onderwijsproject in India. Een kleine fototentoonstelling completeert het geheel.

Werken van o.a. Joh. Seb. Bach, Jacob ter Veldhuis en diverse raga’s

29 oktober 2008


Woensdag 7 januari 2009 20.15 uur Entree: 8 euro p.p.

Romantisch Nieuwjaarsconcert

Nora van der Stelt, viool
Kees van der Stelt, piano

Nora van der Stelt (1989) was prijswinnares bij alle grote Nederlandse vioolconcoursen en treedt al jaren op als soliste in binnen- en buitenland. Zo speelde ze in Denemarken, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten. Ze vertolkte met orkest vioolconcerten van o.a. Brahms, Bruch, Mendelssohn en Sibelius. Momenteel studeert zij bij professor Itzhak Rashkovsky aan het Royal College of Music in Londen. Op het programma staan diverse werken uit de Romantiek van o.a. Schumann, Tsjaikovsky en De Sarasate.

Luid het nieuwe jaar samen met ons in en geniet van dit toptalent!

7 januari 2009


Woensdag 4 maart 2009 20.15 uur Entree: 8 euro p.p.

Rondom Tamar van den Dop: Stille muziek

Stille muziek.....de geboorte van klank

Tamar van den Dop, actrice
Bas van Westerop, piano – Sophia Torrenga, viool
Maija Reinkainen, viool - Anne Huser, altviool – Joanna Pachucka, cello

Tamar van den Dop is bekend als actrice in o.a. de vaak herhaalde TV-serie Zwarte sneeuw, de film Karakter (die een Oscar won) en als regisseuse van de korte film Lot (2003) en haar eerste speelfilm Blind (2007). Dit jaar kreeg zij een nominatie voor de Theo d’Or voor haar rol van Blanche in A Streetcar Named Desire bij Toneelgroep Amsterdam. Zij zal samen met enkele musici een programma maken met als thema stille muziek. Muziek en stilte: ze bestaan niet zonder elkaar. Maar waar begint muziek en eindigt stilte....
Een programma met prachtige teksten en indringende muziek.
Werken van o.a. Valentin Silvestrov, Michael Nyman en Arvo Pärt

4 maart 2009 foto: Maarten Corbijn


Woensdag 8 april 2009 20.15 uur Entree: gratis

Rondom.....Haydn: Carel ter Linden

Haydn: Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze

Carel ter Linden, meditaties
Bas van Westerop, piano

Het begint een traditie te worden in De Regenboog: op de woensdag van de Stille Week voor Pasen wordt dit meesterwerk van Joseph Haydn uitgevoerd met meditaties over de zeven kruiswoorden tussen de delen.
Na Kees Bregman en Paul Pettinga is dit jaar emeritus predikant Carel ter Linden onze gast. Bekend van het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, maar ook voorganger tijdens de uitvaartdiensten van Prins Claus (2002) en Prins Bernhard (2004) in Delft. Ter Linden is schrijver van meerdere boeken en debuteerde onlangs als dichter met de bundel 'Om een zin'.

8 april 2009


Woensdag 20 mei 2008 20.15 uur Entree: 8 euro p.p.

Rondom Mozart: Mozart en de vrijmetselarij

Daniel Kwartet
Julien Hervé, klarinet
Jaap Oudenaarden, historicus

Na een prachtig programma in het vorige seizoen zijn we blij dat het Daniel Kwartet ook dit jaar in onze serie wil komen optreden. Samen met de nieuwe solo-klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de jonge Fransman Julien Hervé brengen zij een programma rondom Wolfgang Amadeus Mozart.
Mozart werd in 1784 lid van een vrijmetselaarsloge en zou daar tot zijn dood in 1791 veel muziek voor schrijven waaronder bijvoorbeeld het wereldberoemde Klarinetkwintet, KV 581 dat vanavond op het programma staat. Over de Vrijmetselarij en de rol die de loge speelde in Mozart’s leven vertelt tussen de werken de historicus Jaap Oudenaarden.
Op het programma: Adagio en fuga, KV 546, Eine kleine Nachtmusik, KV 525 en het Klarinetkwintet in A, KV 581.

20 mei 2009

 
 
 
 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -