Stichting Regenboogmuziek
Kaarten reserveren

 

 

de Regenboog

 

2009-2010

Woensdag 28 oktober 2009 20.15 uur Entree: 8 euro p.p. (incl. drankje)

Klaas Vos: Verhalen van Nescio en Bomans

Aan het begin van dit seizoen een ongetwijfeld zeer boeiende avond verzorgd door Klaas Vos. Ruim zestien jaar verraste deze thans zestigjarige predikant radioluisterend Nederland met prikkelende, eigenzinnige en tot de verbeelding sprekende programma’s voor de VPRO. Vooral zijn bijdragen op klompen in het fameuze programma Het Gebouw, elke week vanuit een ander dorp ergens in Nederland, staan nog menig luisteraar in het geheugen gegrift.

Klaas Vos is een geboren verhalenverteller. In theaters en op diverse andere plekken weet hij z’n gehoor te boeien met verhalen van Nescio, Godfried Bomans, Simon Carmiggelt en anderen. Op het programma: Een lange dag (Nescio) – Sinterklaasverhalen (Bomans)

28 oktober 2010


Woensdag 25 november 2009 20.15 uur Entree: 10 euro p.p. (incl. drankje)

Lavinia Meijer, harp

Eén van de grootste muzikale verrassingen van de afgelopen jaren is ongetwijfeld de harpiste Lavinia Meijer, die inmiddels haar plaats heeft veroverd aan het muzikale firmament en tot de absolute wereldtop is gaan behoren. In oktober 2009 ontvangt zij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Zij won prijzen op concoursen in Lausanne (1998 ), Lille (1999), Brussel (2000), Israël (2001),Wenen (2002) en Amerika (2004) en speelde als soliste met o.a. het Concertgebouw Kamerorkest, het Israel Philharmonic Orchestra en het Korean Symphony Orchestra.

Lavinia is een vrouw met een missie: als een ambassadrice voor de harp heeft zij naast het spelen van minder bekende harpmuziek, ook componisten van nu weten te stimuleren om voor de harp te schrijven. Daarnaast wordt zij ook veel gevraagd bij tv-programma’s (De Wereld Draait Door, Het Klokhuis, Pauw&Witteman en Opium TV). Haar eerste CD “Divertissements” kwam uit bij Channel Classics. Dit najaar komt een tweede solo-CD uit “Visions”, met verschillende moderne werken. Zie ook: www.laviniameijer.com

Lavinia speelt in De Regenboog werken van o.a. Bach, Ibert, Britten, Salzedo en Patterson en zal tussendoor over de harp en de gespeelde muziek vertellen.

25 november 2009


Woensdag 6 januari 2010 20.15 uur Entree: 10 euro p.p. (incl. drankje)

Nieuwjaarsconcert: Rubens Kwartet

Rubens Kwartet
Joey Roukens, componist en presentatie

Het Rubens Kwartet heeft zich sinds de oprichting in 2000 ontwikkeld tot een van de meest voor­aan­staande strijkkwartetten van Nederland. Het kwartet heeft inmiddels ook een grote naam verkregen in het buitenland en wordt geroemd om zijn warme toonvorming, fijn gestileerde nuances in klank en dynamiek en een schier volmaakt samenspel.

Samen met de jonge Nederlandse componist Joey Roukens heeft het kwartet een uniek samenwerkingsproject ontwikkeld rondom het werk Earnest and Game dat hij in 2007 voor het kwartet schreef. Bij de première in de Doelen in Rotterdam bleek Roukens een uitermate boeiend spreker met een bijzonder talent om zijn eigen werk én dat van een ander voor het publiek toe te lichten.

Earnest and Game zal door het Rubens Kwartet muzikaal omlijst worden met twee meesterwerken die Roukens inspireren: een werk van Josquin des Prez en Beethoven’s prachtige Strijkkwartet nr.11 in f, op.95 . Zie ook: www.rubenskwartet.nl

6 januari 2010 6 januari 2010


Woensdag 17 maart 2010 20.15 uur Entree: 10 euro p.p. (incl. drankje)

Pauline en Nienke Oostenrijk

Pauline Oostenrijk, hobo
Nienke Oostenrijk, sopraan
Bas van Westerop, klavecimbel en piano
Joanna Pachucka, cello

Pauline Oostenrijk gaf in ons eerste seizoen een onvergetelijk concert in De Regenboog: de vele aanwezigen van toen zullen zich ongetwijfeld nu nog haar innemende persoonlijkheid en enorme energie herinneren.

Pauline komt tot ons grote genoegen dit seizoen terug samen met haar zus, de sopraan Nienke Oostenrijk, geroemd om haar Bach- en Händel-interpretaties.

Voor de pauze diverse werken uit de Barok van o.a. Joh. Seb. Bach en Handel. Na de pauze volgt o.a. een unieke uitvoering van Ten Blake Songs van Ralph Vaughan-Williams voor sopraan en hobo. Deze liederencyclus is gebaseerd op de prachtige Songs of Innocence and Experience uit 1789 van de Engelse dichter William Blake.

Een programma met prachtige teksten en indringende muziek.Werken van o.a. J.S. Bach (aria’s), Handel, Fauré, Caplet en Vaughan-Williams.

17 maart 2010 17 maart 2010


Woensdag 31 maart 2010 20.15 uur Entree: gratis

Maarten den Dulk - Daniel Kwartet

Haydn: Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze

Maarten den Dulk, meditaties
Daniel Kwartet

Na de overweldigende belangstelling voor de versie van Carel ter Linden konden wij natuurlijk niet anders dan doorgaan met deze jaarlijkse traditie.

Heel bijzonder is het dat we de leden van het Daniel Kwartet bereid hebben gevonden de kwartetversie van de Sieben letzte Worte te vertolken.

Prof. Dr. Maarten den Dulk (1941) was, na zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam, hervormd predikant in Wormer, Londen en Bergen (NH) en werkte vanaf 1980 als rector van het hervormd seminarie Hydepark. Hij was van 1991 tot 2001 als hoogleraar praktische theologie verbonden aan de Kerkelijke Opleiding te Leiden.

31 maart 2010 31 maart 2010


Woensdag 28 april 2010 20.15 uur Entree: 10 euro p.p. (incl. drankje)

Mathieu van Bellen, viool

Mathieu van Bellen, viool
Jaap Kooi, piano

Ook dit jaar hebben we een aanstormend jong viooltalent uitgenodigd om in De Regenboog te komen optreden. Na Nora van der Stelt is het nu de beurt aan Mathieu van Bellen, pas 22 jaar maar nu al met een indrukwekkende staat van dienst.

Mathieu studeert al vanaf 2002 in Engeland: eerst bij Jan Repko in Manchester, sinds 2006 bij Itzhak Rashkovsky in Londen. Hij won prijzen op o.a. het Oskar Back concours (tweede) en de Yehudi Menuhin Competition en was winnaar van de Royal College of Music String Player of the Year Competition in 2008.

Hij speelde soloconcerten met het Gelders Orkest, het Brabants Orkest en het Nationaal Orkest van België en volgde masterclasses bij vele beroemdheden waaronder Shlomo Mintz, Maxim Vengerov en Herman Krebbers. Van Delta N.V. heeft Mathieu een schitterende Gagliano-viool in bruikleen.

Op het programma werken van o.a. Béla Bartók, Schubert en Beethoven.

28 april 2010

 
 
Protestantse wijkgemeente Rokkeveen te Zoetermeer
 
Pelgrimshoeve
 
Floravontuur
 
 
copyright © Stichting Regenboogmuziek 2010 -